Welkom

Het Haags Symfonie Orkest Euterpe bestaat uit tegen de vijftig enthousiaste amateurmusici uit Den Haag en omstreken die graag muziek spelen uit het klassieke, romantische en soms hedendaagse symfonische repertoire.

Het orkest is begin 1999 onstaan uit een samengaan van het Haags Symfonie Orkest "HASO" en orkestvereniging Euterpe (geschiedenis).

Beethoven

Minimaal twee maal per jaar verzorgt Haso-Euterpe een concert op de zondagmiddag, vaak met medewerking van een solist (volgende concert). Daarnaast worden concerten gegeven in verzorgingshuizen en in de open lucht, bijvoorbeeld in het kader van de Anjerfondscollecte, de Dag van de Haagse Amateurmuziek en de Haagse Uitmarkt.

Ook is in het verleden meegewerkt aan bijzondere activiteiten, zoals het Europees Orkestenfestival te Leiden.

Wat het repertoire betreft streeft het orkest ernaar naast bekend vooral ook minder bekend werk te spelen; werk dat technisch haalbaar is en een zodanige bezetting vergt dat alle leden kunnen meespelen. Soms staat er een stuk voor alleen de blazers of alleen het strijkorkest op het programma (repertoire).

Chopin

Daarnaast laten de leden ook regelmatig van zich horen in kamermuziekverband.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Er is met name plaats voor (alt)violisten, bassisten en hoornisten. Maar je aanmelden om af en toe eens in te vallen bij een concert kan eveneens (lid worden).

Verder is het mogelijk het orkest te steunen en te genieten van speciale aanbiedingen door voor slechts € 25,00 (donateur te worden).

English summary