Webadressen

De volgende websites geven een overweldigende hoeveelheid informatie over klassieke muziek:

En verder...

De Federatie van Amateur Symfonie Orkesten: bibliotheek, andere amateur- en beroepsorkesten in Nederland. Verder ook links naar diverse pagina's op het gebied van de klassieke muziek in het algemeen.De Digitale Hofstad voor informatie over o.a. andere muzikale en niet-muzikale verenigingen en activiteiten in Den Haag.Caroline Wagner is lange tijd concertmeester van HASO-Euterpe geweest. Nu wordt zij steeds meer gevraagd als soliste. Zij is oprichtster van het jonge ensemble De Bezetting Speelt.

Het ensemble heeft allerlei plannen. Klik hier voor hun recente nieuwsbrief.Contrabassist Will Hus heeft vele jaren als harpist Zuid-Amerikaanse muziek gemaakt. Uit die tijd stamt een Zuid-Amerikaanse mis van zijn hand, voor solisten, koor en ensemble.
Na een uitvoering in Italië hiervan kreeg hij het verzoek "ook zoiets" te schrijven voor een strijkkwartet. Dat werd het Divertimento Argentino. In 2013 orkestreerde Will het stuk voor het Bataafs Symphonie Orkest. Het werd op 5 april 2014 in Duitsland ten doop gehouden.
Op dezelfde site staan nog enkele andere composities en bewerkingen.Lange tijd was Quirine van Hoek onze concertmeester. Na haar afstuderen ging zij zich richten op haar carrière. Tijdens ons voorjaarsconcert 2010 mochten wij haar begroeten als soliste in het vioolconcert van Tschaikowsky. Het werd een verrukkelijk weerzien. Klik hier om haar website te bezoeken.